Have a feature request or suggestion? Post your idea here!

Post

2 followers Follow
0
Avatar

wave form randomly issue

I have strange issue the wave form botton or upper sometime are not visible only on 2 tracks.

Tried to erase all informations on recorbox, format usb key, still the issue.

Update to 5.8 and change Usb key with a corsair GTX 128go still issue.

When i correct one or both songs either one is complete and the second one doesn't have the upper waveform, bottom or both and looks like not analysed by recorbox.

I also extract once again both songs still the problem.

I extract other cd and no error.

I look on other album and no wave form error.

The mp3 seems to be not corrupted.

Is the name of the songs could be a problem???

As no other songs seems to be free of issue, don't know what's wrong.

Ok i'm still with original firmware 1.2 and never updated as it seems that i don't have since the beginning no problem.

And don't want to update cause sometime ir correct problem but can put also new problem too.

Thanks for your answer.

Gerald

Pioneer Djm500

Please sign in to leave a comment.

9 comments

0
Avatar

Well i have the problem only with the two songs on the picture.

Sometime the left song doesn't have the upper wave form sometime it's the right one.

I do format, change usb key, reload all songs, create new play list and same issue.

I extract and put new song on library and usb key and no problem at all.

Only both songs problem occur and it's not on the same album...

And other songs of both albums are not affected.

Previous recorbox version or last version same problem.

I never had this problem before...

Hope you can understand me.

In France it's 10:18pm

Will back for answer tomorow 6:00 am

Thanks for help.

Bye ^^

GG

 

Pioneer Djm500 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Well

Which firmware should i test really?

It's very strange really, as it never happened before.

And when i extract and put news songs no problem both waveform are visible.

Gerald

Pioneer Djm500 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Hi,

Well i tried with 1.23 same issue on one track.

Tried 1.3 same problem on the same song.

Should i try each firmware till the last one, or try other think with recordbox?

Previous version have same issue and as i said i extract and analyse another cd after and no problem at all!

Thanks for your help ^^

Gerald.

 

Pioneer Djm500 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Hi,

 

Also tred 1.31 and still the same issue only with the same songs.

What i have to do to solve the problem?

It only occur with 2 songs and the following cd doesn't have anything.

Thanks for your help.

Gerald

Pioneer Djm500 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Have you considered recoding those songs? Perhaps it's the files themselves if you don't have the issue with any other songs.

Pulse 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Hi,

Repair both mp3 songs or extract to other format?

Very strange really.

What is strange is that when songs are analysed on recordbox i can see the waveform and all indications...

GG

Pioneer Djm500 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Well,

I extact both album in wav so no audio loose.

Both albums are on the same list like on the original shown in recorbox.

But when i go onto each albums on my XDJ-RX2 it sorted in alphabetical order...

It seem that on wav file both songs are ok...

But i don't know really where does it come from..

And don't know why on the stand alone, both albums are sorted in alphabetical order and all other albums are shown like the original playlist like on a cd.

Will think if i keep the two songs on my playlist or not and will extract or not once again both albums in mp3 format.

Gerald

Pioneer Djm500 0 votes
Comment actions Permalink