Have a feature request or suggestion? Post your idea here!

Publication

2 abonnés S’abonner
0
Avatar

RB 1.5.3 Not Linking

Help, my RB is not LINKing to my CDJ2000s (via my DJM2000) frequently and it's becoming frustrating.

I've tried checking all my firewall settings, rebooting the computer etc and still it occurs.

Next attempt will be a new ethernet cable.

 Can anyone help on the matter?

MUSICHAOS

Vous devez vous connecter pour laisser un commentaire.

14 commentaires

0
Avatar

Are you using a laptop?  If so, try actually disabling the wireless network adapter.  RekordBox will, on the whole, refuse to acknowledge Link if there is more than 1 network interface present.  The issue runs deeper than this though, as I have a PC with 1 network adapter, which I can only get to link maybe 5% of the time.

Mark90 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Thanks for that.

Yes I am using a Laptop but it's only over the last couple of months that the LINK has started failing a lot.

Not completely sure how to disable the network adapter? !

MUSICHAOS 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Mine failed to link at a gig on Saturday, disabled the wireless, still didnt work..

 

Eventually found the problem was that I had set a static IP on the ethernet adapter. Set it back to automatic then everything came back to life....

Geeforce 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

@Geeforce > Thanks for sharing that info - it may certainly help others.

@Musichaos > Did you try replacing those cables?

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

It wasn't cable problem Pulse, but then RB Linked up anyway?!

Dunno aye.

Went bought a 64GB USB3.0 for backup just in case.

Hope not to resort too often. 

MUSICHAOS 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Could have been that they weren't seated properly...?

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Not at all, as that was the very first thing I checked.

MUSICHAOS 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Had the problem occur again which really sucked plus a new USB problem I encountered that I will post a new thread for:(

MUSICHAOS 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

I'm here now for the next half hour. 

Going to give the system another go later today.

MUSICHAOS 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Missed that one - was making dinner.  Maybe we can try for tomororw (Friday) sometime.  You're in the UK, right?

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Aussie.

It's Linked successfully the last two times so hopefully this continues.

MUSICHAOS 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

So it's sporadic in its connection?  Have you tried replacing one or more of the cables?

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien