Have a feature request or suggestion? Post your idea here!

Post

4 follower Segui
1
Avatar

CDJ-2000NXS - CDJ Does Not Decode This File Format - E-8305: Unsupported File Format (VIDEO ADDED!

so this was real fun tonight

 

out of no where i all of a sudden had a few tracks greyed out on the CDJ that i couldn't click on to load and if i tried to load it via Rekordbox through link I got:

these are tracks i play all the time for years, including this afternoon but then at the night job, I get this. Nothing has changed anywhere, same system. laptop, FW, songs, software versions, etc.... I'm on the latest of all

 

at first i saw this, you can see VIVIR MI VIDA is greyed out,

so during dinner i threw on background through iTunes and rebooted the deck and then it was playable BUT now a few other tracks that were fine before the reboot could not be be played. you can see now the track is not greyed out after a reboot 

but now "LIKE A DRUM" cannot be played which WAS playable before the reboot

 

here are some pics of the "info" from the tracks i was not able to play that i saw, I'm sure there were more but these were the few i saw and then panic set in, thank god i was able to quickly convert them to MP3 and play without my sets being messed up. All tracks are MPEG4 AAC 320K 44.1KHz




Heres it all caught on video happening again, this is so aggravating never knowing all of a sudden if a track will load or not

 

https://www.youtube.com/watch?v=Pl8q3tEmJTI

 

 

 

 

BriChi

Accedi per aggiungere un commento.

18 commenti

0
Avatar

reproduced again this morning, turned everything on, Loaed "don't stop till you get enough" and I get the same error. reboot the deck that has the flash drive in it and then its fine. this sucks,

 

the only major change i did anytime recently was updating to 1.25

 

 

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

Pulse? Marc? can anyone pass this along or shed some light on it, its driving me crazy right now and i use this gear every weekend 

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

now i move those 2 tracks to another playlist and it works fine, it must be something with the playlist itself. I have the 2 tracks in a "DANCE" playlist and they error out on load but if i move those same 2 tracks to any other playlist they load fine over and over

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

Don't worry Pioneer, I think i fixed it on my own, thanks for all your help! LOL

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

this now happens on my Nexus 2's . last night went to play a track i always play and this error came up again on an AAC file, what the hell is up with this, i literally play the track every party and out of no where now it doesn't work and its unsupported

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

Don't know how this got missed 3 months ago, passing it along for inspection.

Pulse 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

Thank you pulse. I can upload the new track I found also that had the issue that night.

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

Pulse, Can you please send this new info over also

Track that has the issue time to time - https://dl.dropboxusercontent.com/u/1184069/TAKE%20BACK%20THE%20NIGHT%20%28EXTENDED%29%20-%20JUSTIN%20TIMBERLAKE.m4a 

 

video showing when i loaded it tonight, the error occurs - https://dl.dropboxusercontent.com/u/1184069/E-ERROR.MOV 

then i reboot the deck and it works - https://dl.dropboxusercontent.com/u/1184069/no%20error.MOV 

then i can load it the next day and the error appears again, no rhyme or reason to this, seams to always be with AAC encoded files though

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

MORE INFO

made a complete video showing how easy it is to reproduce this for me with Take Back The Night - JT

1. I turn the player on after being off for a while, I can load JT and it plays fine

2. go into other playlists and load a few tracks, all goo

3. go back to the JT track and load it and i get the error and the track is now grey and cannot be played

after a reboot i can't load the track at all, I have to leave the player physically unplugged for a few minutes and then it will work again for a little while

happens on both player with some tracks (AAC files)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1184069/IMG_0251.MOV

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

Hey Pulse, I'll add another track here if it can be past along with maybe an update to progress on this, Last night I went to use this track I play many times for memorial candles at sweet 16's, Sure enough last night it won't load and I get the E-8305 error on the m4a file and now I stand there looking like an ass while no music is able to be played for this girls candle for her dead relative, wasn't a fun moment for anyone. It grays the track out and now cannot be played even from my laptop linked to the decks

PLEASE fix this! there is no rhyme or reason to this, it has played fine before and now with no changes at all to my library, drive or anything it fails

 

TRACK - https://dl.dropboxusercontent.com/u/1184069/SEE%20YOU%20AGAIN%20-%20WIZ%20KHALIFA%20F._CHARLIE%20PUTH.m4a

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

what a shock, happened again on another track (m4a) tonight, I quickly dropped it into "tag stripper" for Mac and stripped the tag leaving only the title left and then it loaded. Must be something in the tags causing this issue, this is a few times that once I strip the tag (which I don't want to do to all my tracks) then it loads fine

 

Track - https://dl.dropboxusercontent.com/u/1184069/HEY%20BROTHER%20%28RADIO%20EDIT%29%20-%20AVICII.m4a

only thing weird I see in the tag is spaces following the album name

BriChi 0 voti
Azioni per commenti Permalink