Have a feature request or suggestion? Post your idea here!

Post

3 follower Segui
0
Avatar

Link Off in Ableton with RMX1000

My computer (Win 7 32 bit) see RMX 1000 like storage Hardware and i can't use it in Ableton. I have the last Firmware and Sofware installed. How can i solve this problem?

Alessandro Zardini Perniciaro Con risposta

Accedi per aggiungere un commento.

7 commenti

0
Avatar

Yes sure, i've installed the software on my computer and last firmware (211) on my RMX1000. it has worked 1 time and after no more. The computer see the pioneer but i think that it put RMX1000 like a storage. I don't know to solve this problem. Please help me. 

Tks

Alessandro Zardini Perniciaro 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

I have the same issue. In Windows 7 SP1. Abelton 9 the plugin loads but no response at all from controller. MIDI indicator in Abelton shows a signal. I can't change to Link or Connect button as there is no response from it at all.

Daniel 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

@Daniel > Are you also running the 32bit version of Win7?

Have either of you loaded up MIDI-OX to verify that the RMX is sending MIDI data? I know @Daniel you say Ableton shows activity on the MIDI indicator, but it would be useful to know if you've configured things properly.

Pulse 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

 

Thanks for the response Pulse.

Not sure what I would need to configure to be honest. I've used the plugin in Ableton 8 w/o issue before. I should say that i'm routing audio from Traktor to Ableton via Jack Audio. but that shouldn't really affect MIDI I/O.

Also, I'm using everything 32-bit. Latest software and firmware. I'll look at MIDI OX but the I/O indicator in Abelton lights up.

 

Daniel 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

@Daniel > More so that you've got the plugin set to the right MIDI channel, etc.

Pulse 0 voti
Azioni per commenti Permalink
0
Avatar

OK. I wasn't aware that the plugin relied on MIDI I thought it more akin to an HID device. Either way I've manually mapped the controls for the RMX via MIDI configuration mapping in Ableton but can't get the touch pad and vinyl brake mapped correctly. I don't recall ever having to map the RMX via MIDI in the past...but it's been a while. Thanks for your help BTW.

Daniel 0 voti
Azioni per commenti Permalink