Have a feature request or suggestion? Post your idea here!

Publication

9 abonnés S’abonner
0
Avatar

Possible BUG on DDJ 1000

I've noticed that when I'm beatmatching and I move the jog a lot, the information on the jog wheels dissapear as you can see on the photos, also the pads get a new color etc...

It always happens when you move a lot the jog wheel, if it's necessary, I'll record a video

Rogerxdby

Commentaire officiel

Avatar

Hello All,

The DDJ-1000 engineers would like to further investigate the waveform disappearing issue which has been discussed in this forum thread.

Will you please create an inquiry from the link below? Please click "Inquiry" box and input required information. In this way, we may collect all the necessary information in order to identify the root cause to fix this issue. 

https://rekordbox.com/en/support/inquiry.php 

Thank you very much for your kind understanding and cooperation. 

CRM, Pioneer DJ

Keiko
Actions pour les commentaires Permalien

Cette publication n’accepte pas de commentaire.

38 commentaires

0
Avatar

Seems this comes up a lot recently. I had this issue as well but I did notice that mine acts up when CUEing outside a track...but maybe I did not notice properly. I tried to reproduce the issue myself but unless I am using the controller for about 2 hours I did not see it happening.


This is my post https://forums.pioneerdj.com/hc/en-us/community/posts/360048469852-No-waveform-on-DDJ-1000-deck


 

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

True that happens after been using the controller some time. But the problem is when it happens when you are live. You can’t be touching all the padse, etc. Its really weird

Rogerxdby 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

For me it happened only live but always while doing an action (like hitting CUE, but I think it may have happened also when loading a track).

Indeed is weird and annoying. The waveforms can be fixed though when loading a new track.

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

I reflashed the controller with the latest firmware (I had updated it when I bought it) and did a driver reinstall. So far it did not happen, but I did not go over 1h of mixing, so maybe time is also a factor.

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Please give it a run with the updated firmware, and if it happens again, try and note what you were doing just before it occurred and let us know.

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

If i play for 1-1,5h it does not happen. It only happens around or after the 2h mark of continuous play (does not happen if I play 1h, take a break then play another hour).

Steps through which it reproduced for me:
- play for at least 2h
- have a track play on one deck
- do something on the non-master deck (for me it happened when I pitched down after a small scratch; another time it also happened after I press CUE on the non-master track)

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Thanks, I'll pass this along to our product teams for review.

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

On Mac in my case. For me this started at the beginning of the summer, it could be and update or something, cause before that, 0 problems. Thank you

Rogerxdby 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

The last one released. 14.4.5, and in the previous ones

Rogerxdby 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

If it's just the waveform disappearing, this is a known issue and is being addressed, but if it's the entire display, please let me know and we'll dig deeper.

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

I believe that initially the entire display just resets and then it “draws” again without the waveform. Also please note that all the performance pads turn purple (switching between modes does not solve it)

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

I understand the pad issue - but regarding the display, it just disappears then reappears? 

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Yes, if I remember correctly. For a split second it displays the Rekordbox logo and then it displays without the waveform.

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Mine is Like a Mini Freeze where the music cuts for a brief second and then continues playing normally with the Jog Wheels loosing the waveforms and the pads loosing colour. I use Rekordbox on a Windows 10 PC.Mine Starts to misbehave usually after the 30 minute mark of use. However today i decided to connect it to a friend's Macbook Pro(Mac OS Mojave 10.14.6-most recently updated) and we have been playing for almost 2hrs with no issues.

Ernst Yeboah 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

So Updates on the Blank Display /Mini Freeze issue.

-I Re-installed windows 10

-Installed only DDJ -1000 drivers(previously had SR 2 drivers installed as well)

-Removed all other DJ software(had Virtual DJ and Serato Installed)

-Decided not to do any re-mapping of the DDJ-1000 controls(previously Re-mapped slip reverse to Sequence Record/Call)

I have been using it for several hours without any issues. I have pending windows updates but have decided not to update because i have gig this weekend and i have no other controllers to use(sold my previous ones to purchase the 1000).

I decided to put this info on here just in case it becomes helpful to the repair team or any other users experiencing this issue.Hopefully it wont resurface during my all important gig this weekend whilst i wait for a formal fix.

 

Ernst Yeboah 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Guys - ive tried everything. The issue still happens.

bhavesh khatri 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Hopefully.. A formal solution would be found soon enough.

Ernst Yeboah 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

For me it still happened even with the latest RB (5.6.1). Strange thing is that it happened in the first 10 minutes after powering on the controller.

Looking forward to a fix for this. It's kind of annoying to pay a premium and have these kinds of issues.

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Anyone still having this issue with rekordbox 5.7.0? If so, can you please tell me:

- what you were doing at the time the error occurred

- if the pads changed colour

- if the waveform disappeared from the display

- if the audio cut out

Thank you

Pulse 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Yes, it happened to me. I would say it starts random because I can be playing 2 hours and nothing happen and be 10 minutes and it starts the issue. What I have seen is that, for me, it starts when I move the jog wheel a lot for beatmatching. The pads changed the color to purple as you can see at the first photo I posted, the waveform dissapeared yes but the audio didnt cut out, never happened to me.

Rogerxdby 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

This is interesing...seems like 5.6.1 and 5.7.0 might have the same issue. For me, until I upgraded to 5.6.1 from 5.6.0, it never happened sooner than the 2 hours mark. After the update to 5.6.1 I encountered the issues 10 minutes into the mix and I was not using the jogs or the tempo fader.

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

I haven't had the issue repeat itself since I re-installed windows 10. Since then, I have updated windows twice already with no issues and I have played 2 gigs with it so far each lasting more than 4hrs with no issues. But my most important gig is coming up in 2 weeks so fingers crossed.

If it will help any of you,the things I have not done since re-installing windows is to 

1.Not Re-map any of the controls on the 1000(although I would want to re-map some controls to speed up my workflow)

2.Not allow any other software to communicate with the 1000 whatsoever (specifically -Virtual DJ - although I have a pro version of the software)

Ernst Yeboah 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

So has anyone update to version 1.07 of the firmware and tested this out?

DJ Brian 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Yes..I just Updated the firmware and have been using it for the past 1hr with no issues.. So far so good

Ernst Yeboah 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien
0
Avatar

Exactly One Week to one of my most important gigs in November and the Ugly DDJ 1000 bug decides to come alive.. I was just practicing like I normally do with all apps closed,and just about 45 minutes into practice..There is a 1 to 2 second freeze and then the screens on my 1000 go blank again.
1. Currently using Rekordbox 5.7 and firmware 1.07..
Pioneer Please Fix this issue..It is becoming increasingly disturbing. I can’t even play a regular gig without a heavy head thinking has this issue disappeared for good?

Ernst Yeboah 0 votes
Actions pour les commentaires Permalien