Have a feature request or suggestion? Post your idea here!

投稿

1フォロワー フォローする
0
Avatar

[SOLVED] Rbx Preview stopped working

Hi All.

 

My preview has odly stopped working.

been running rbx for years and years with little issue.

i can scroll thru my collection and some of it works fine?

i have reinstalled but not uninstalled and reinstalled yet.....

i can drag a track to the top and play it just cant preview some tracks and they are not missing from the location?

 

all very odd.... not seen this before?

Nick Hilton

投稿コメントは受け付けていません。

20件のコメント

0
Avatar

Hmmmm........ i have uninstalled and reinstalled with a new database for testing and it still doesnt work?

Have i missed a preview option anywhere?

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

wierd!!!! it will play a tune but wont preview it!! spent hours now!!

givin up and goin sofa lol

 

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Weird, can you throw me the information from this thread so I can pass this along to engineers?

They may also want to grab some of your database files, but let's wait and see which ones they want first.

 

Pulse 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Hi Pulse,

Been a while....

http://screencast-o-matic.com/watch/cohuYaflgq

this is whats happening and this is with a complete fresh clean install,,,,

So strange as its worked for years?

0) Have you read the "READ ME FIRST" thread in its entirety AND TRIED THE SOLUTIONS THERE before posting: No, it's too long and don't really need help OR Yes, I swear it! ........................................... been doing this a long time read it untold times lol

1) Operating System: win 7

2) OS Type: 64bit /

3) rekordbox version: 3.2.1 (3231 - 4360)

4) Using LINK: No / Yes

** 4b) LINK Connection method*: NA

*
4c) Using with CDJs*:Mark 1 cdj2000 final firmware but NA

**5) Source Hard drive / Flash drive / SD card file system
: NTFS HD

**5b) Connection type:
* internal sata

** 5c) Does the device have multiple partitions*: No

*
5d) If it's a flash drive, is it a U3 device*: NA

*
5e) With what utility did you format the device*: NA

**6) Export Hard drive / Flash drive / SD card file system: **NA

**6b) Connection type:
* NA

6c) Does the device have multiple partitions:NA

6d) If it's a flash drive, is it a U3 device: NA

6e) With what utility did you format the device: NA

7) Have you scanned your files for errors: No,

7b) Have you scanned your drive for errors: No,

8) Is rekordbox crashing at all: No,

** 8a) If crashing, is it resulting in*: an error message OR a crash log OR both (DO NOT POST YOUR CRASH LOG UNLESS REQUESTED!)

*
8b) If not crashing, are there any error messages*: No,

**9) Are you able to repeat / reproduce the problem
:, Yes

*
9a) If yes, can you do it consistently*:, Yes

**10) Does the problem occur with one specific song: **No,

**10a) If yes, please post a link to it:
*

11) Any other notes regarding your setup only:

12) Provide as much detail of the issue here:

 

PLease see video above

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Thanks -- it wasn't so much for you to try the things in the post, more to use the template to gather the system data. I'm sure I've already got it in another post, but just to be sure it's still up to date, this is just as easy to ask. ;)

Unfortunately the audio from the screen-cast doesn't work, it's just all garbled. Either way, I'll pass this along for their info.

Pulse 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Ahh ok no problem ..... as mentioned it plays fine if i drag a tune to the top but there is just no track preview and no line appears on the preview either.

Very Odd thanks for your help.

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

I have made a discovery.....

it will preview a wav but will not preview an mp3?

super wierd?

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Do you have problems playing MP3s in other applications on your system? I wonder if there's a problem with Windows itself causing the issue.

Pulse 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Afraid not , other applications like Winamp are working fine,

Even Rbx plays it if I double click it and it plays ok in the main player at the top

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Questions from the engineers:

  1. Are the tracks which cannot be previewed all mp3 files? 
  2. If those mp3 files cannot be previewed, please try playing them on Windows Media Player. 
    1) Select a track which cannot be previewed on rekordbox. 
    2) Right click the track and select “Show in Explorer” from the dropdown menu. 
    3) When you see the track is selected in the Explorer, right click to select ”Open with”, then “Windows Media Player”. 
    (If you have not used Windows Media Player, the setting window of Windows Media Player will appear. 
    Please select appropriate settings to play the track on Windows Media Player.)
Pulse 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Questions from the engineers:

  1. Are the tracks which cannot be previewed all mp3 files? yes

  2. If those mp3 files cannot be previewed, please try playing them on Windows Media Player. yes they all work this is my entire collection of mp3s

1) Select a track which cannot be previewed on rekordbox. 

2) Right click the track and select “Show in Explorer” from the dropdown menu. 

3) When you see the track is selected in the Explorer, right click to select ”Open with”, then “Windows Media Player”. 

(If you have not used Windows Media Player, the setting window of Windows Media Player will appear. 

Please select appropriate settings to play the track on Windows Media Player.)

 

tried several tunes they all work in WMP

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Thanks for the info - would you mind posting 2 or 3 of the files for review?

Pulse 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

any particular one as there is a 174498 of them? :)

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

just to add these were all working fine and now seem to have stopped? i will post some tunes when i am home from work

 

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Pulse thanks for your efforts but i have reinstalled the box.....

Something wasn't right and it wasn't pios fault it must have been something my side.....

All very odd but it all seems to be working again...... i am just reinstalling my database so lets hope all is fixed once that is done.

This could take a while lol

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

ok my restore took about an hour and a half of a 10gb database from the old install and all is working fine,

 

Many Thanks for looking into this please close the ticket / request.

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

yes, reinstalled and worked from the off......

Nick Hilton 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Wow, cool, glad it's working! Marking this topic as solved and closed. Thanks!

Pulse 0 票
コメントアクション Permalink