Have a feature request or suggestion? Post your idea here!

投稿

3フォロワー フォローする
0
Avatar

help! my laptop wont load tracks to xdj-aero

Since the new update 2.0.2 my rekordbox  wont send tracks to my xdj-aero from laptop :(  

Was working fine before the update, is there anything i need to set up on the new update? I can still sync tracks from iphone tho??

pls help

 

dan

サインインしてコメントを残してください。

14件のコメント

0
Avatar

@Dan > It seems likely that there is anti-virus / security software blocking Pioneer traffic and therefore causing your issue.

Gavin 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Thanks for the reply, sounds very possible, will have a check when I get in.

Cheers

dan 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Right, it's still saying 'loading is currently disabled for the specified device'.
I have tried changing the firewall settings but It makes no difference. Although when I check the firewall history it looks like it is being blocked?
Is it possible to download the older version at that was working fine?

dan 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

I have the same issue. and I tried with firewall disabled, but no improvement.

with Rekordbox 2.0.1 it's Ok with and without firewall.

My notebook it's INSPIRON DELL Q15R.

DonLema 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Hi, has anyone found a solution to this problem yet? I think its quite poor that the aero is basically a rekordbox machine yet I can not send tracks to it from rekordbox on my laptop. Unfortunately I can't find any earlier versions of rekordbox to try either. Please help me Pioneer! Mike

mike woodford 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

I'm using the first version, I think it's 1.6 or something. Works perfect. I give up trying to use the latest version. I tried the recent update last week 2.0.3 is it? Does the same thing won't load from laptop. Probably is a firewall setting but it still doesn't work even with the firewall turned off. It's obviously affecting a few people shame pioneer haven't fixed the issue yet.

dan 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Thanks Dan, I will dig out the disc and reinstall that to try. It is a real shame that Pioneer haven't fixed the issue yet, its been going on for a while by the looks of the forums, surely it can't be that difficult.

mike woodford 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Hey guys!

 

In what way is you problem showing itself?

I had a problem where I could get the link going and i could see the AERO picture, but if I tried to load a song with 1.6.2 the picture disappeared and if I tried it in 2.0.3 I got a message telling me that the loading for the device was disabled.

 

I reinstalled my laptop and disabled the firewall, disabled windows defender and had no AV installed, but still the problem was there...

I finally solved it.

I found that the "Windows Media Sharing Service" was running on my computer, and it uses alot of the network-ports that RB uses.

After disabling that service and rebooting, i got 1.6.2 to work, but 2.0.3 showed the same message.

After a week of troubleshooting a found the culprit.

My laptop came with "Office 2010 Starter edition", and I had installed/activated it.

It uses a virtual drive (mapped to Q:) , and the driver it uses for this interferes with RB.

In my case it didn't help to uninstall Office, so I had to manually disable the the driver in the registry.

I don't have the key/driver-name here at work, but i can post it later if anyone else needs it. 

Wicket 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Hi Wicket, 

The aero and laptop connect perfectly every time and the picture of the aero appears in rekordbox. The problem arises when you try and load a track onto one of the aero decks. I get the loading is disabled on the specified device message. I reinstalled rekordbox 1.6 that came with the aero last night and it seems to work fine with that version just not any newer versions of rekordbox.

mike woodford 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

That's what I got when Office interfered with the newer versions.

Do you have any "odd" drives on your computer?

The thing that got me thinking of drivers interfering, was that if I rebooted my computer into "safe mode with networking", the new versions of RB worked.

 

As a side note, I have also found that if I have any external NTFS-drive connected to the computer, the link will crash if I try to load a song to the AERO.

(and before someone says something about it... no, I don't load anything from the NTFS-drive, I don't use the NTFS-drive for RB at all... I just have it connected to the computer)

Wicket 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Yes I do have the same office 2010 starter edition mapped to drive Q on my laptop.

If you could post the name of the driver later I will try disabling it and try the aero again.

Thank you for your help I really appreciate it

mike woodford 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

I managed to uninstall that Microsoft office thing and bingo the aero works with rekordbox 2.03. Thanks so much I never would have associated the two. Mike

mike woodford 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

It worked for me too! :))) Microsoft office 2010 get off my computer. Now using 2.0.3. Well done that man

dan 0 票
コメントアクション Permalink
0
Avatar

Great to hear guys!

For me the uninstall didn't work, so I had to do the following:

  1. Start Regedit and go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\Sftvol"

  2. Change the "Start"-value to 4 (make a note of the value before you change it, or export to a reg-file)

  3. reboot

Wicket 0 票
コメントアクション Permalink